Veelvoorkomende gezondheidsproblemen tijdens de zomer

De zomer is een mooie tijd om gezonder te eten, te genieten van de frisse lucht en wat meer te bewegen. Aan de andere kant, ondanks het aandeel van mooi weer en barbecues met vrienden, is hier hoe je jezelf kunt beschermen tegen de gevaren van de zomer die je leven minder aangenaam kunnen maken.

Na de bittere kou, wanneer het zomerseizoen komt, voelt iedereen zich erg opgelucht. Dit hete weer brengt echter ook brandende zon en hete wind met zich mee, die de gezondheid kunnen aantasten. Een dergelijke complicatie is hittestress. Dit gebeurt vaak wanneer u wordt blootgesteld aan hoge hitte. Hittestress is een veelvoorkomend probleem, dat verwoestende gevolgen kan hebben voor de gezondheid en in sommige gevallen zelfs tot de dood kan leiden.

Vandaag bekijken we enkele van de meest voorkomende zomerziektes, zodat u zich kunt voorbereiden op de hete maanden voordat ze arriveren.

1. Warmte-uitslag

Huidproblemen die kunnen optreden als gevolg van zweten en langdurige blootstelling aan warme omgevingen. Warmte-uitslag veroorzaakt een branderig gevoel op de huid, wat vaak voorkomt bij warm en vochtig weer.

Rode vlekken, puistjes of blaren, vlokken in urine, jeuk of een branderig gevoel zijn enkele veelvoorkomende symptomen van dit probleem. Hoewel hitte-uitputting kan worden teruggedraaid door uit de hitte te gaan, vloeistoffen te drinken, strakke of isolerende kleding te verwijderen en te rusten, is een zonnesteek veel ernstiger.

Een zonnesteek treedt op wanneer uw lichaamstemperatuur stijgt tot ongeveer 104-106 graden Fahrenheit, wat verwarring, onduidelijke spraak, opwinding, hoofdpijn en snelle ademhaling en pols veroorzaakt.

2. Uitdroging

Omdat je meer zweet in de zomerhitte, moet je heel ijverig zijn om gehydrateerd te blijven. Naast het vervangen van verloren vloeistoffen, moet u ook verloren elektrolyten vervangen. Als je op een warme dag actief wilt zijn, raadt Dr. Morland aan om een sportdrank te drinken, die je elektrolyten zal stimuleren en je van water zal voorzien.

“Houd er rekening mee voor mensen met hart-, long-, nier- of leverproblemen, het is ingewikkelder”, zegt hij. Als u aan een van deze aandoeningen lijdt, bespreek dan uw behoefte aan hydratatie met uw huisarts om er zeker van te zijn dat u het juiste product gebruikt.

3. Oververhitting

Vaak valt een persoon flauw omdat hij lange tijd krols is geweest. Het kan ook gebeuren door een gebrek aan water in het lichaam. Warmte kan problemen veroorzaken zoals duizeligheid, bultjes achter op tong, hoofdpijn of flauwvallen.

“Blijf uit de problemen door gehydrateerd te blijven (en zorg ervoor dat u onderscheid maakt tussen de beste (en slechtste) drankjes voor hydratatie), de blootstelling tijdens de heetste tijden van de dag te verminderen, lichte gewichten te dragen die de warmte laten ontsnappen en door regelmatig te pauzeren ’, besluit hij.

4. Voedselvergiftiging

Door voedsel overgedragen ziekten nemen tijdens de zomermaanden toe om twee belangrijke redenen.

Ten eerste gedijen bacteriën (inclusief door voedsel overgedragen bacteriën) bij warme, vochtige temperaturen, zoals de hete, vochtige zomers in Tennessee.

Ten tweede is de kans groter dat we in de zomer buiten koken, waar temperatuurgecontroleerde koeling en schoonmaakgereedschap minder vaak voorkomen. Buiten koken maakt het ook moeilijker voor ons om onze handen te wassen – een essentieel onderdeel van het verminderen van ziektekiemen. Hierdoor kunnen bacteriën zich gemakkelijker vermenigvuldigen en in ons voedsel terechtkomen.

Om de kans op voedselvergiftiging te verkleinen, is het belangrijk om uw handen te wassen en kookoppervlakken vaak schoon te maken tijdens het bereiden van voedsel. Scheid vlees en vis van ander voedsel en meng nooit rauw voedsel of hun sappen met gekookt voedsel.

5. Urineweginfectie

Volgens Dr. Dyan Hes ontwikkelen veel vrouwen, vooral jonge meisjes, in de zomer vaginale jeuk, vaak veroorzaakt door schimmelinfecties. “Het komt meestal door het dragen van strakke kleding en urenlang zweten of rondrennen in een nat badpak”, zegt ze.

“Leer je dochter om haar badpak uit te doen als ze klaar is met baden, en kleed je kind in los katoenen ondergoed en kleding die ademt.” Als uw kind klaagt over vaginale jeuk, pijn rechts onder ribben stelt zij voor om contact op te nemen met uw huisarts voor een controle, omdat voor de behandeling een voorgeschreven crème nodig kan zijn.

Vrijwaring: De adviezen en suggesties die in het artikel worden genoemd, zijn alleen bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en mogen niet worden opgevat als professioneel medisch advies. Raadpleeg altijd uw arts als u vragen of opmerkingen heeft.