Ontdek een luxe levensstijl met flats in Nederland – Marcel Van Hooijdonk

Wilt u een appartement bezitten in een van de meest luxueuze gebieden van Nederland? Om het gemakkelijker te maken, moet u absoluut contact opnemen met Marcel Van Hooijdonk, een makelaar. Maar hoe weet je dat dit het beste bureau is? Gewoon door hem deze paar vragen te stellen.

 

Wat is uw ervaring met het verkopen of kopen van luxe appartementen?

 

De hoogstaande woningmarkt is anders dan die van de onroerendgoedmarkt. Er zijn veel nuances in communicatie met potentiële kopers, visueel en in gesprek. U wilt een agent inhuren die deze verschillen begrijpt en die kennelijk ervaring heeft met het verkopen van luxe onroerend goed. Stel hem deze paar vragen: is luxe onroerend goed uw belangrijkste professionele doel? Wat zijn uw referenties of aanduidingen in onroerend goed? Wat is uw succes bij het verkopen van luxe appartementen? Kan ik met voormalige klanten spreken voor referenties?

 

Wat is uw marketingplan voor mijn luxe appartement in Nederland?

 

Elke luxe flat is anders en de markt schommelt regelmatig. Om deze reden is het belangrijk om een makelaar, Marcel Van Hooijdonk makelaar of agentschap te kiezen die meer biedt dan een boxed marketingaanpak. Van het instellen van de prijs tot het markeren en fotograferen van uw huis, uw agent moet u kunnen helpen uw huis voor te bereiden voordat het op de markt komt. Van daaruit zou hij een actieve benadering moeten hebben om uw huis te verkopen aan de beste demografische groepen. Om zijn vaardigheden te bepalen, stelt u hem een paar vragen: hoe kan ik de waarde van flat beoordelen in vergelijking met de markt en mijn buurt? Hoe goed ken je de huizenverkopen in mijn buurt? Is uw brokerage sterk op de markt voor luxe-aanbiedingen? Omvat uw marketingplan digitale media, video en sociale media?

 

In Nederland komen veel high-end kopers van buiten de regio. Daarom kan een plan dat sociale media en links naar wereldwijde netwerken bevat, zoals ‘s werelds grootste onroerendgoedbedrijven, bijdragen aan uw succes. Vraag naar de grootte van de database van kopers en potentiële agenten. Als een agent geen volledig netwerk van potentiële kopers heeft voor uw type woning en locatie, zijn ze misschien niet de juiste keuze.

 

Hoe sterk zijn uw communicatieve vaardigheden?

 

Dit is misschien geen directe vraag aan uw potentiële agent, maar het antwoord is van vitaal belang voor u. U wilt een agent die vertrouwd is met een reeks communicatiepunten (van de telefoon tot e-mail tot sociale media) en die snel reageert op vragen die u heeft. Wat nog belangrijker is, de communicatieve vaardigheden van een agent zijn niet alleen nuttig voor u, maar ze helpen u ook uw huis te verkopen, omdat ze ook spreken over hun verkoopvaardigheden en hun ontvankelijkheid voor het reageren op agenten. potentiële kopers. Dus stel hem deze paar vragen: overweegt u om mijn huis samen te plaatsen met een andere agent? Zo ja, hoe lang werk je al samen? Biedt uw bureau marketing- of communicatieondersteuning? Hoe groot is uw mailinglijst / sociale media / netwerkcirkel? Wat is de beste communicatiemethode voor u en bent u bereid te communiceren op een manier die voor mij het beste werkt?

 

De antwoorden op deze paar vragen helpen u te bepalen of u al dan niet contact hebt opgenomen met de juiste agent in Nederland. Om fouten bij het kiezen van onroerend goed te voorkomen, neemt u contact op met Marcel Van Hooijdonk, een ervaren makelaar.