Ansaitse kirjoitustöitä etänä kotoa – näin pääset alkuun

Nykypäivän digitaaliaikana etätyöstä on tullut yhä suositumpaa, eikä kirjoittaminen ole poikkeus. Monet yritykset palkkaavat nyt etäkirjoittajia, mikä antaa ihmisille mahdollisuuden ansaita tuloja mukavasti omassa kodissaan. Tässä blogiviestissä tutkimme erilaisia saatavilla olevia kirjoitustöitä, mistä niitä löytyy ja miten pääset alkuun.

Kirjoitustöiden tyypit

Etätyöntekijöille on tarjolla monia erilaisia kirjoitustöitä. Tässä on muutamia esimerkkejä:

 1. Freelance-kirjoitus: Freelance-kirjoittajat työskentelevät projektikohtaisesti ja voivat kirjoittaa useille asiakkaille, kuten aikakauslehdille, verkkosivustoille ja yrityksille.
 2. Sisällön kirjoittaminen: Sisällön kirjoittajat luovat sisältöä verkkosivustoille, blogeille ja sosiaalisen median alustoille.
 3. Copywriting: Tekstinkirjoittajat luovat kopion mainoksille, markkinointimateriaaleille ja muulle myynninedistämissisällölle.
 4. Tekninen kirjoittaminen: Tekniset kirjoittajat luovat teknisiä käsikirjoja, käyttöoppaita ja muuta teknistä dokumentaatiota.

Mistä löytää kirjoitustöitä

Kirjoitustöiden löytäminen voi olla haaste, mutta on olemassa useita verkkosivustoja ja alustoja, joista voit etsiä mahdollisuuksia. Tässä on muutamia esimerkkejä:

 1. Upwork: Upwork on freelance-alusta, jonka avulla voit löytää kirjoitustöitä asiakkailta ympäri maailmaa.
 2. Freelancer: Freelancer on Upworkin kaltainen alusta, joka tarjoaa laajan valikoiman kirjoitustöitä.
 3. ProBlogger: ProBlogger on erityisesti bloggaajille ja sisällöntuottajille tarkoitettu työpaikka.
 4. LinkedIn: LinkedIn on loistava resurssi kirjoitustöiden etsimiseen, koska monet yritykset julkaisevat avoimia työpaikkoja alustalle.

Päästä alkuun

Kun olet löytänyt itseäsi kiinnostavan kirjoitustyön, on tärkeää luoda vahva sovellus, joka korostaa taitojasi ja kokemustasi. Tässä on muutamia vinkkejä aloittamiseen:

 1. Luo portfolio: Kirjoitusportfolio on loistava tapa esitellä työtäsi ja antaa potentiaalisille asiakkaille käsityksen kirjoitustyylistäsi.
 2. Mukauta hakemustasi: Kun haet kirjoitustyötä, muista räätälöidä hakemuksesi tietyn työn ja yrityksen mukaan.
 3. Seuranta: Jos et saa heti vastausta asiakkaalta, on hyvä seurata ja muistuttaa häntä kiinnostuksestasi työtä kohtaan.
 4. Verkosto: Verkostoituminen muiden kirjoittajien ja alan ammattilaisten kanssa voi auttaa sinua löytämään uusia kirjoitusmahdollisuuksia ja luomaan arvokkaita yhteyksiä.

Johtopäätös

Kirjoitustöiden ansaitseminen etänä kotoa on loistava tapa työskennellä joustavasti ja ansaita tuloja tekemällä jotain mistä pidät. Tutkimalla erilaisia saatavilla olevia kirjoitustöitä, etsimällä oikeat työpaikat ja alustat sekä luomalla vahvoja sovelluksia voit aloittaa matkasi etäkirjoittajana.